Hållbarhet

SXS Activewear är ett svenskt premiumvarumärke skapat för den medvetna kvinnan. Hon som inte väljer att kompromissa varken gällande moral eller kvalitet. SXS produkter är genomtänkta i hela ledet från materialval, produktion, finish och logistik.

För oss är det viktigt att ta ansvar och producera hållbart vilket vi gör genom att välja återvunnet material i största möjliga mån. Men att återvinna innebär textilier innebär ofta att materialets elastiska egenskaper försämras. Vår lösning på detta blev CircTex, ett exklusivt framtaget material utvunnet ur överblivet textilmaterial från fabrik. CircTex erbjuder oslagbar komfort, hög prestanda och tålighet och har en glansig finish som bidrar till ett exklusivt utseendet.

Vår Colorblock kollektion tar hållbarhetsprocessen ytterligare ett steg genom att återanvända bortskuret material från våra andra kollektioner till att skapa produkter med ett helt nytt, unikt utseende.

Tillverkningen av våra produkter sker som i många andra fall i Kina. Fabriken som tillverkat den befintliga kollektionen är noggrann utvald baserat på goda arbetsförhållande och bättre ersättning. De anställda har erhåller lön som är över standard och erbjuds husrum och trygghet av fabriken för sig själva och för sina familjer.

Kvalitet för oss är något som genomsyrar hela ledet, från produktion och färdig produkt till leverans och eftervård. De individer som står bakom tillverkningen av våra premiumprodukter är viktiga för oss och vi lägger stor vikt i vilka omständigheter de arbetar under. Detta är en del av att ta sitt ansvar.

SXS Logo